0495 495 640 info@glossywebsite.nl

Mooie websites

“Wat bouwen jullie toch mooie websites”.

We horen het vaak. En elke keer zijn we weer trots dat ons werk zo gewaardeerd wordt. Het bouwen van mooie websites is voor ons een vanzelfsprekendheid. We kunnen niet anders.

Maar wat maakt een website nou mooi?

Het is moeilijk om daar een eenduidig antwoord op te geven. Het is de algehele grafische vormgeving welke bestaat uit ondermeer:

  • Indeling (lay-out)
  • Teksten
  • Foto’s
  • Kleur
  • Stijl
  • Dynamiek

Een webdesigner is als een soort kunstenaar. Voortdurend op zoek naar de juiste balans.

En of een ontwerp geslaagd is en het predikaat mooi krijgt wordt bepaald door het publiek.

mooie websites

Waarom is het belangrijk dat een website als mooi wordt ervaren?

Het antwoord hierop is eenvoudig. Een goed verzorgde website wordt onbewust maar ook bewust geassocieerd met kwaliteit. Kwaliteit in de meest ruime zin van het woord. Uw website is op online gebied uw belangrijkste visitekaartje. Zodra men op uw website terecht komt moet het gevoel direct goed zijn. Per bezoeker krijg je maar 1 keer de kans om indruk te maken. Die kans moet je grijpen.

Mooie websites scoren beter dan saaie websites

Via Google zoekt men een bedrijf of product. In die zoektocht zal men altijd meerdere websites bezoeken. Men wil snel resultaat. Men zal in eerste instantie nog niet alle teksten gaan lezen. Ook zullen niet alle pagina’s binnen uw website worden aangeklikt. Zodra een website echt aanspreekt zal men verder gaan kijken. Het is aangetoond dat mooie websites beter scoren dan saaie websites. Ook zonder onderzoek eigenlijk heel logisch.

Mooie websites zetten aan tot actie

In veel artikelen wordt gesproken over het fenomeen: aanzetten tot actie. Het is inderdaad belangrijk om elementen in te bouwen die het voor de bezoekers mogelijk maken om snel een eenvoudig te reageren of een offerte op te vragen. Dit zal men echter alleen doen als men 100% vertrouwen heeft in de kwaliteit van uw bedrijf. Mooie websites zetten aan tot actie.

Mooie websites presteren beter dan standaard websites.

Zorg dan ook altijd voor een mooie vormgeving.

Voorbeelden mooie websites

Een website moet mooi zijn. Het vormt immers uw visitekaartje op het internet.
Coen Essers

Webdesigner, Nederland Media Producties